Behandeling van acne. Hoe te ontdoen van acne, en welke remedie is beter

Lokale effecten op acne

Verwijdering van puistjes en comedos door een schoonheidsspecialist leidt niet tot onaangename gevolgen. Het is niet de moeite waard om puistjes te drukken. Mogelijke verspreiding van de infectie en de verergering van de situatie met een persoon: de vorming van ouderdomsvlekken, littekens en ernstige gevallen – keloïden.

Dermatoloog in het medisch centrum heeft een krachtige arsenaal aan instrumenten en een breed scala aan methoden voor de behandeling van acne en aanverwante huid verandert correctie: houdt het reinigen van procedures voor de huid, maak een masker voor het gezicht, beveelt het desinfecteren van lotions en crèmes.

Dit alles maakt het mogelijk om een ​​effectief individueel behandelingsprogramma voor elke patiënt te creëren.

Therapeutische cosmetica voor acne

Op dit moment zijn er hele lijnen cosmetica ontworpen om te zorgen voor de probleem huid, preventie en behandeling van acne. Het verschilt van de gebruikelijke doordat het is geproduceerd volgens de normen voor de productie van geneesmiddelen. Daarom moet een arts het aanbevelen.

Therapeutische cosmetica penetreert goed in alle lagen van de huid, met volledige behandeling en zorg, terwijl standaard cosmetische producten alleen op het huidoppervlak werken.

dieet
Een belangrijk moment in de behandeling van acne is dieet. Om de talgklieren van de huid te normaliseren moeten worden uitgesloten van het dieet van zoete, kruidige, zout en zeer vette voedingsmiddelen. In uw menu moet meer groenten en fruit, mager vlees van pluimvee en vis, gerechten uit granen zijn.

Decoratieve cosmetica
In de aanwezigheid van acne moet met veel voorzichtigheid gebruik worden gemaakt van gewone decoratieve cosmetica, vooral basis en poeder. Deze middelen hebben in de meeste gevallen een negatief effect op acne.

Ten eerste kan de samenstelling van cosmetica minerale oliën bevatten die de huidconditie verergeren met acne. Ten tweede, kleine deeltjes of poeder foundation verstoppen de kanalen van de talgklieren, wat resulteert in de vorming van meer puistjes.

Daarom, wanneer acne het beste is om het gebruik van decoratieve cosmetica voor de huid te verlaten. Als het absoluut noodzakelijk is voor u, vraag dan over de keuze van het geneesmiddel met uw arts.

Salonprocedures
Indien nodig, worden moderne procedures van apparaat cosmetologie gebruikt voor de behandeling van acne.

Mogelijke gebruik van fototherapie. Pulserende licht penetreert diepe lagen van de huid, vernietigt bacteriën en verbetert de microcirculatie van het bloed. Niet minder krachtig op de acne is de laserstraal. Het wordt gebruikt in alle vormen van acne, zelfs in het stadium van exacerbatie. Lasertherapie normaliseert de dikke huidbalans, heeft een anti-inflammatoire werking, voorkomt de vorming van littekens. Acne kan ook “bevroren” worden. Cryotherapie is een zeer effectieve procedure. Het reinigt de huid goed, vermindert roodheid en ontsteking. Andere fysiotherapeutische methoden worden ook gebruikt, in het bijzonder darsonvalisatie door middel van vacuüm- of glaselektroden. Bij de behandeling van acne, mesotherapie, ozontherapie, chemische peeling bleek ook heel goed te zijn. Praktijk toont aan dat in de meeste gevallen alleen een beroep op een arts-cosmetoloog helpt om acne permanent te verwijderen en het gezicht schoon te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *